Skogen

  I dag har  det varit en bra dag i skogen. Mikael och jag var där vid åttatiden och jobbade hårt fram till halv två.
 
Frasse i huggartagen




Gäller att fälla åt rätt håll




Mikael är duktig




Måste belala räkningar och skicka några fakturor innan jag åker till Karlstad.

Kollade hur länge det var öppet på KMTI idag. Det var till 21.00, så det blir träning tillsammans med Camilla när hon slutar i eftermiddag. 

GLAD PÅSK alla så hörs vi efter min Pragresa.

Kramar 



Tvättardag

Idag har det varit tvätt och städdag hemma i Ängland. Håller på att packa också. Åker ju till Prag på påskafton. Fast jag åker härifrån till Malmö på fredag. Får åka med Camilla till Göteborg. Fortsätter sedan med Färgelandas bil ner till Malmö.
Samuel sover här hos mig i natt. Det är kul när han kommer och hälsar på. Onsdagar är så bra för då slutar han skolan tidigt. Då får vi mer tid tillsammans. Samuel bakade en god kaka till oss ikväll. Mikael är också hemma. Han går ju på Lilleruds lantbruksskola och är ju normalt bara hemma på helgerna. Nu var han klar med sitt arbete och fick en extra dag ledigt. Det är ju kul att ha båda pojkarna här samtidigt.

I morgon blir det tidigt upp. Mikael och jag ska göra en lång dag i skogen. Han tänker vara där hela nästa vecka när han har påsklov. Synd att jag är borta hela den veckan han är ledig.

Sedan blir det träning på KMTI tillsammans med Camilla. Det är faktiskt mycket roligare att träna om man är två. Hoppas det är öppet hela dagen i morgon fast det är skärtorsdag. Kanske bäst att kolla på nätet först.

Nej nu är det tid för kvällskaffe och sen kanske kolla efter John Blund. 

Kramar


Påskpannkaka

Ytterligare en pannkakskväll fast denna gång med arbete. Vi kan väl kalla detta för arbetsmiddag. Camilla och Jessica arbetar ju nästan dygnet runt. Nu skulle arbete och mat kombineras. Intressant tänkte jag, samtidigt som jag inte tog så allvarligt på det där med arbete. Fast man vet ju aldrig.
 
Eftersom det snart är påsk  hade jag plockat björkris hemma i Ängland som jag tog med till Karlstad. Var även och köpte lite fjädrar och pynt att sätta i riset. En liten påskduk också förståss och tre gula ljus. Jag hade även köpt ett varsitt litet påskägg till tjejerna.

I väntan på pannkakorna. Kolla riset i fönstret och duken.




Fokuserad Camilla




Camilla och Frasse




Jessica och Frasse





Jessica äter försiktigt. Akta naglarna.



Hör och häpna. När vi ätit klart sa tjejerna, Frasse du behöver en promenad. Jag förstod vinken. Dom skulle nu arbeta och det var bara att ta på sig ytterkläderna och gå ut i regnet och stormen. Tyck synd om mig nu.
Nej skojar bara, det regnade inte och jag ville ut lite. Gick till Harrys och kollade sista perioden i hockeyn. Två öl slank det ner också så det gick ingen nöd på mig.
När jag kom tillbaka jobbade dom ännu. Dom är duktiga.
Vi har en annan kompis också, Anders Winroth, professor på Yale University i USA. Han brukar också medverka på våra pannkaksträffar. Via skaype förståss.Det är jättetrevligt. Här en bild på dalmasen Anders.

Professor Anders Winroth




Camilla lite trött efter hårt jobb




Jessica också trött



En underbar kväll med de två finaste tjejerna som finns är till ända. Tack och GLAD PÅSK.

Kramar






Auktion

I dag var Camilla och jag på auktion på Karlstads auktionsverk. Camilla hade aldrig varit på en auktion så det var kul att gå dit. Ganska mycket folk och låga priser. Vi ropade in lite skräp för skojs skull.

Måsta beundra han som gjorde utropen. Auktionen startade kl elva och höll fortfarande på när vi gick strax efter åtta på kvällen. Då hade han varit igång hela tiden. Inte ens fem minuters rast under hela dagen. Helt otroligt att kunna prata så hela tiden.

Förväntansfull Camilla




Camilla gör inköp




Här är dagens inköp. Trumman var det bästa.



Det var egentligen uppläggningsfatet och de två små saltskålarna i förgrunden som var målet med auktionen. Allt det andra följde med på köpet. Kostade inte mycket. Allt som allt kanske 300 kr.

Trevlig dag i alla fall.

Kramar

Ytterliggare en pannkakskväll

Denna gång var det pannkakor och rödvin hos Jessica. Jag hade gjort extra många till denna träff. Hade hört att vi eventuellt skulle få en gäst till. Så blev det också. Jessica var lite sen hem så jag satt i trappen och väntade, likaså var Camilla sen. Missade bussen från universitetet. Men det gör inget för väntar man på något gott kan man inte vänta för länge. ( Jag tänker på pannkakorna förståss.)

Jessica planerar för morgondagen.




Vår pannkaksgäst för kvällen. Andy.




Hungrig Camilla




Frasses pannkakstallrik




Camilla och Jessica säger skål.




Åt jag för många pannkakor kanske? Tror det var nio stycken.



Vi hade en väldigt trevlig kväll, som alltid. Fast det blir ofta sent och lite tungt att komma upp nästa dag.
Tack Jessica.

Kramar

Skogsarbete 2009 04 02

I dag har jag varit hos min kompis Mats och hjälpt honom att hugga ner några stora björkar.

Mats när han är som gladast




Före huggning




Efter




Resultatet




Sen kom Danne och då var den dagen körd



Slut för idag.

Kramar











KICKOFF 2009

Jag får lov att be om ursäkt för att jag inte har skrivit något på länge. Jag har redan insett att jag nog tagit mig vatten över huvudet när jag bestämde mig för att försöka starta en blogg. Gör i alla fall ett litet försök igen.

Helgen 28-29 mars var det kickoffdax för Ölvemarks i Malmö. Jag och Camilla var naturligtvis på plats. Vill väl inte missa årets fest. Lördagen började seriöst för reseledarna med start kl tio. Vi chaufförer hade inte vårat pass förrän efter lunch. Kl halv två startade vi. Började med genomgång av de nya resmålen och fick se lite bilder på desamma.
Sedan var det Susanne som tog till orda. Hon är trafikchef och har hand om kontakten med chaufförerna och bussbolagen. Här är en bild på henne.

      Susanne




Efter avslutad konferens var det tid för uppladdning och klädombyte inför kvällens begivenheter. Vi visste inte var festen skulle hållas, bara att vi skulle åka med en buss vid halv sju. Bussen kom och vi åkte. Kom till en mysig restaurang inne i Malmö. Bokad bara för Ölvemarks. Det var trevligt och festen varade till mitt i natten. Lite bilder. Bara snälla bilder.

Camilla och Ulrika laddar




Camilla och Annsofie




Linda,jobbar på kontoret




Bengt Ölvemark




Mats Ölvemark



Vi hade väldigt kul denna kväll och jag framför ett stort tack till Bengt och Mats.

Kan också nämna att jag provade att dansa för första gången i mitt liv. Resultatet blev väl inte så värst men jag höll vad jag lovade.

Från efterfesten som fortsatte på hotellet ända till morgonen finns inga lämpliga bilder att publicera. Kan nämna att några personer sov inte alls.

Kramar

RSS 2.0